Een plissé hordeur op het kozijn monteren, dat is mogelijk. In de meeste gevallen wordt er echter voor gekozen om een plissé hordeur in het kozijn te monteren. Het monteren op het kozijn wordt ook wel op de dag monteren genoemd. Voor deze manier van monteren is het erg belangrijk om de maten goed in te meten. Wij bieden onze klanten graag optimale service. In dit blog kun je dan ook lezen hoe je dit moet doen en waar je op moet letten. 

Wat is een plissé hordeur?

Een plissé hordeur is een hordeur die voorzien is van speciaal gaas. Dit gaas is donker van kleur en dikker van materiaal. Daarnaast staat een plissé hordeur heel luxe, modern en strak. Een groot voordeel van de plissé hordeuren is dat ze werken zonder veerspanning. Je kunt ze daardoor in elke stand open laten staan en ze slaan niet met een enorme klap open. Het zijn daarom hordeuren die veel gebruiksgemak bieden. Geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor dit type hordeuren. 

Plissé hordeuren werken anders dan reguliere scharnierende types. Een plissé hordeur is een soort schuifdeur dat werkt op geleiders. Deze worden aan de bovenzijde en onderzijde van de deuropening in het kozijn geplaatst. De geleider aan de onderzijde is een plakstrip van slechts 3 mm hoog. Hierdoor heb je geen hoge opstap en is rolstoelvriendelijk zo kan iedereen eenvoudig gebruik maken van de deur. 

Plissé hordeuren zijn zeer geschikt voor schuifpuien en tuindeuren. De meeste mensen kiezen ervoor om de hordeur in het kozijn te monteren, de zogenaamde in de dag montage, maar een plissé hordeur kan ook op het kozijn gemonteerd worden. Je hebt dan echter wel een op de dag montage set nodig.  

Inmeten van de plissé hordeur op het kozijn

Het meten van de maten van het kozijn is erg belangrijk als je een hordeur wilt aanschaffen. Je wilt natuurlijk wel dat de hordeur goed past! Het inmeten van de maten voor een op de dag montage werk als volgt:

  • Meet de breedte van het kozijn tussen de stijlen;
  • Tel bij die maat 41 mm op (=28 muurprofiel + 13 mm treklijst);
  • Meet de ruimte tussen de onder- en bovendorpel;
  • Tel hier 55 mm bij op (=hoogte muurprofiel);
  • Controleer of de vermeerderde maten passend zijn.

Na het meten van de maten kun je deze opgeven bij je horren specialist Horrenconcurrent. Wanneer je de hor thuis ontvangen hebt is het tijd voor de montage van de plissé hordeur op het kozijn. 

Plissé hordeuren bij Horrenconcurrent

Ben jij op zoek naar een plissé hordeur? Bij Horrenconcurrent vind je hoogwaardige horren tegen de laagste prijs! Op onze website kun je plissé hordeuren vinden voor alle soorten tuindeuren, dus ook voor openslaande tuindeuren en schuifpuien. Onze enkele en dubbele plissé hordeur kan ook op het kozijn gemonteerd worden. Heb je vragen over onze producten, wil je meer informatie of heb je moeite met het inmeten of monteren? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0522 24 65 95 of mailen naar info@horrenconcurrent.nl.Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.