Een plissé hordeur op het kozijn monteren, dat is mogelijk. In de meeste gevallen wordt er echter voor gekozen om een plissé hordeur in het kozijn te monteren. Het monteren op het kozijn wordt ook wel op de dag monteren genoemd. Dit is een stuk lastiger dan in de dag montage. Het is dan ook belangrijk dat het op de juiste manier gedaan wordt. Voor deze manier van monteren is het erg belangrijk om de maten goed in te meten. Wij bieden onze klanten graag optimale service. In dit blog kun je dan ook lezen hoe je dit moet doen en waar je op moet letten. 

Wat is een plissé hordeur?

Een plissé hordeur is een hordeur die voorzien is van speciaal gaas. Dit gaas is donker van kleur (bijna zwart) en dikker van materiaal. Hierdoor werkt het gaas niet alleen om insecten tegen te houden, maar het werkt bovendien ook zonwerend. Daarnaast staat een plissé hordeur heel luxe, modern en strak. Een groot voordeel van de plissé hordeuren is dat ze werken zonder veerspanning. Je kunt ze daardoor in elke stand open laten staan en ze slaan niet met een enorme klap open. Het zijn daarom hordeuren die veel gebruiksgemak bieden. Geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor dit type hordeuren. 

Plissé hordeuren werken anders dan reguliere scharnierende types. Een plissé hordeur is een soort schuifdeur dat werkt op geleiders. Deze worden aan de bovenzijde en onderzijde van de deuropening in het kozijn geplaatst. De geleider aan de onderzijde is een plakstrip van slechts 3 mm hoog. Hierdoor heb je geen hoge opstap en kan iedereen eenvoudig gebruik maken van de deur. 

Plissé hordeuren zijn zeer geschikt voor schuifpuien en tuindeuren. De meeste mensen kiezen ervoor om de hordeur in het kozijn te monteren, de zogenaamde in de dag montage, maar een plissé hordeur kan ook op het kozijn gemonteerd worden. Je hebt dan echter wel hoeklijnen nodig of een zogenaamde op de dag montage set. Als je dit soort hordeuren gaat bestellen en je wilt het op het kozijn monteren, vraag dan naar de mogelijkheden bij de aanbieder. 

Inmeten van de plissé hordeur op het kozijn

Het meten van de maten van het kozijn is erg belangrijk als je een hordeur wilt aanschaffen. Je wilt natuurlijk wel dat de hordeur goed past! Het inmeten van de maten voor een op de dag montage werk als volgt:

 • Meet de breedte van het kozijn tussen de stijlen;
 • Tel bij die maat 41 mm op (=28 muurprofiel + 13 mm treklijst);
 • Meet de ruimte tussen de onder- en bovendorpel;
 • Tel hier 55 mm bij op (=hoogte muurprofiel);
 • Controleer of de vermeerderde maten passend zijn.

Na het meten van de maten kun je deze opgeven bij je horren specialist. Wanneer je de hor thuis ontvangen hebt is het tijd voor de montage van de plissé hordeur op het kozijn. 

Een plissé hordeur op het kozijn monteren

Voor de montage op de dag ontvang je van de horren specialist een zogenaamde op-de-dag set. Het monteren van de plissé hordeur op de dag werkt als volgt:

 • Voordat je de plissé hordeur gaat monteren houd je deze op zijn plek om te controleren of deze wel past;
 • In de op-de-dag set kun je bevestigingsmaterialen vinden. Neem het zijstuk en plak deze vlak naast de deuropening;
 • Neem de bovengeleider en plaats deze op gelijke hoogte met het zijstuk;
 • De ondergeleider is voorzien van een plakstrip. Verwijder de folie en bevestig de ondergeleider aan de onderkant in het kozijn en op gelijke hoogte als de bovengeleider. Beide geleiders moeten gelijkwaardig in één lijn lopen;
 • Bevestig nu het tweede zijstuk aan de andere kant in het kozijn;
 • Monteer nu de bevestigingsclips aan de achterzijde van de cassette. Verwijder daarna pas het folie van de clips;
 • Neem de cassette met de juiste kant boven en plaats deze in de bovengeleider. Hierna zet je de cassette vast in de ondergeleider. Druk daarna de hordeur goed tegen zijkant vast;
 • De plissé hordeur is op het kozijn geplaatst en klaar voor gebruik.

Plissé hordeuren bij Horrenconcurrent

Ben jij op zoek naar een plissé hordeur? Bij Horrenconcurrent vind je hoogwaardige horren tegen de laagste prijs! Op onze website kun je plissé hordeuren vinden voor alle soorten tuindeuren, dus ook voor openslaande tuindeuren en schuifpuien. Onze enkele plissé hordeur kan ook op het kozijn gemonteerd worden. Heb je vragen over onze producten, wil je meer informatie of heb je moeite met het inmeten of monteren? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0522 24 65 95 of mailen naar info@horrenconcurrent.nl.Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.