Wil je muggengaas voor een raam spannen? Gaas voor het raam is de beste manier om insecten als muggen en vliegen buiten het huis te houden. Wij kunnen ons niets anders voorstellen dat meer irriteert dan muggen die je uit je slaap houden. Om al niet te spreken van vervelende vliegen in huis die op je net bereidde diner gaan zitten. Toch wil je in de warme zomermaanden genieten van frisse lucht in huis. 

Muggengaas voor het raam is dan de oplossing, maar er is zoveel keus op dit gebied. Wat werkt het best; zelf gaas spannen of een hor plaatsen? Zijn alle gaassoorten even goed en wat voor soorten bestaan er allemaal? In dit blog kun je er alles over lezen. 

Muggengaas voor het raam; de opties

Als je wilt zorgen dat er geen insecten door een geopend raam kunnen vliegen, dan zul je muggengaas voor het raam moeten plaatsen. Je hebt dan twee opties om voor te kiezen; muggengaas kopen en zelf voor het raam spannen of op zoek gaan naar een raamhor. 

Muggengaas kun je op verschillende plekken kopen, bij bouwmarkten bijvoorbeeld, maar ze worden ook wel eens aangeboden bij bepaalde supermarkten als het zomerseizoen begint. Dit gaas wordt in een bepaalde maat verkocht, je kunt het eventueel zelf op maat knippen. Op de kozijnen rond het raam breng je zelfklevend klittenband aan. Hierop plaats je het gaas, waarna je ander klittenband erover heen aandrukt om het muggengaas voor het raam te spannen. Dit is een goedkope oplossing, maar het heeft wel enkele nadelen. Ten eerste werkt het niet optimaal; het klittenband laat vaak los, waardoor er toch ruimte ontstaat waar insecten doorheen kunnen komen. Daarnaast is het niet een heel solide en duurzame oplossing. Het gaas is vaak van mindere kwaliteit, door het knippen gaat het ook nog eens rafelen en het staat vaak erg slordig in huis.  

Wil je een duurzame en goed werkende oplossing? Dan kun je er beter voor kiezen om een raamhor te plaatsen van goede kwaliteit. Deze gaan lang mee en werken optimaal waardoor je de hele zomer geen last hebt van vervelende insecten in huis. 

Wat voor raamhorren bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten raamhorren. De eerste keus die je moet maken als je kiest voor een raamhor is op welke manier je de hor wilt plaatsen. Wil je een vaste raamhor die je altijd kunt gebruiken wanneer je dat wilt? Kies dan voor een voorzethor of rolhor. Deze wordt op het kozijn gemonteerd, dat kan binnenshuis, maar ook aan de buitenzijde van het kozijn. Heb je liever een raamhor die je weg kunt nemen wanneer het seizoen voorbij is? Dan kun je het best kiezen voor een inzethor. Deze wordt exact passend tussen het kozijn geplaatst. Bij inzethorren is het dus niet nodig om in het kozijn te boren. Een inzethor is bovendien ook zeer geschikt voor draai- en kiepramen. 

Naast de keus voor een inzet- of voorzethor zul je nog enkele keuzes moeten maken. Er bestaan namelijk verschillende soorten muggengaas voor het raam. 

Muggengaas raam; de verschillende gaassoorten

Op gebied van horren heb je keus uit vier soorten muggengaas. Het standaard gaas doet het werk waarvoor het bedoeld is optimaal, namelijk insecten tegenhouden. Daarnaast kun je echter ook kiezen voor gaassoorten die nog extra voordelen hebben. Veel mensen hebben een huisdier. Heb jij een kat die wel eens voor het raam zit en graag zijn scherpe nagels op het gaas test? Kies dan voor petscreen gaas. Dit gaas is speciaal gemaakt voor mensen die huisdieren hebben. 

In de zomer hebben veel mensen last van hooikoorts. Sommige mensen hebben er zo veel last van dat ze gedwongen zijn om binnen te blijven. Helaas moeten ze dan de ramen en deuren dicht houden om te zorgen dat er geen pollen het huis binnen komen. Je kunt dit echter tegengaan door te kiezen voor pollengaas. Dit gaas is zo fijn dat het grootste deel van de pollen tegengehouden worden. Zo kun je genieten van frisse lucht in huis, zonder last van insecten of hooikoorts. 

De laatste optie op gebied van muggengaas is het zogenaamde plissé concept. Plissé is een term voor raamhorren en hordeuren die voorzien zijn van speciaal gaas. Dit gaas houdt insecten tegen. Dit biedt veel voordelen; geen insecten in huis, is makkelijk te bedienen.

Raamhorren kopen bij Horrenconcurrent

Ben je op zoek naar muggengaas voor een raam? Het best kun je dan kiezen voor een raamhor. Dit werkt het best tegen insecten en het is de meest duurzame oplossing. Horrenconcurrent is een specialist op gebied van horren. Wij bieden kwaliteit tegen een zeer scherpe prijs en met top-service. Op onze website vind je een ruim aanbod aan raamhorren; inzet- en voorzethorren en natuurlijk ook plissé horren. Als je het lastig vind om een keus te maken of als er onduidelijkheden zijn op gebied van het meten van de juiste maten, neem dan contact met ons op.

Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0522 24 65 95 of mailen naar info@horrenconcurrent.nl Je kunt natuurlijk ook ons contactformulier invullen.