Ben jij op zoek naar een geruisloze plissé hordeur? Plissé hordeuren zijn zeer gewild dankzij hun voordelen en stijlvolle uiterlijk. Een plissé hordeur houdt namelijk niet alleen de hele zomer alle nare insecten uit het huis, het geplisseerde gaas houdt ook nog eens de zon tegen. Hierdoor heb je een hordeur en zonwering in één product. Lange tijd zat er echter een bepaald nadeel aan plissé hordeuren; ze maakte veel geluid bij het open en dichtdoen. Logisch dus dat je nu op zoek bent naar een stille hordeur. 

Geheel geruisloos zal het nooit worden. Echter door de techniek van tegenwoordig zijn ze wel zeer stil!

Bent u op zoek naar bescherming tegen muggen, vliegen en pollen? Dan bent u op zoek naar de maatwerk raamhorren van Horrenconcurrent! 

Wat zorgt ervoor dat een plissé hordeur lawaai maakt?

In het voorjaar en in de zomermaanden is het zo goed als onmisbaar om een goede hordeur te hebben. Het is dan namelijk heerlijk om alle deuren open te zetten om frisse lucht in huis te krijgen. Helaas zorgt dit ervoor dat vliegen en muggen vrolijk naar binnen kunnen vliegen. Plissé hordeuren bieden optimale bescherming hier tegen. De insecten komen niet meer het huis in en bovendien biedt het dichte gaas bescherming tegen de zon. Zo warmt het huis ook nog eens minder op. Helaas zijn traditionele plissé hordeuren voorzien van een ketting. Deze maakt veel geluid bij het openen en dichtdoen van de deur. 

Bovendien kan de deur na verloop van tijd stroever gaan lopen. Is dit het geval bij jou? Dan is het verstandig om de ketting goed schoon te maken. Haal eerst al het stof weg met de stofzuiger en reinig de ketting daarna met een vochtige doek. Maak hierna alle onderdelen goed droog. Als de ketting dan nog steeds veel lawaai maakt, dan kun je deze inspuiten met siliconenspray. 

Moderne plissé hordeuren zijn niet meer voorzien van deze lawaai makende ketting. Een plissé hordeur die minder lawaai maakt ligt daardoor voor iedereen in het verschiet. 

Een enkele plissé hordeur

Zoek je een hordeur voor een normale tuindeur? Dan is een enkele plissé hordeur een prima keus voor jou. Heb je een schuifpui? Ook dan kan een enkele plissé voldoende zijn voor een schuifpui. Voor een schuifpui heb je in veel gevallen een schuine geleider aan de onderkant nodig, deze zijn gewoon leverbaar voor enkele plissé deuren. Een schuifpui gaat meestal naar één kant open. Een enkele hordeur is dan vaak groot genoeg om de opening af te sluiten tegen insecten. Als de opening van de schuifpui breder is dan 2 meter, dan zul je moeten kiezen voor een dubbele plissé hordeur. 

Het zwarte, geplisseerde gaas van de hordeur staat heel luxe. Natuurlijk houdt het insecten tegen, maar het is ook zonwerend. Je kunt een enkele hordeur in de dag monteren, maar ook op de dag. Voor op de dag montage zijn hoeklijnen nodig of een extra montage set. De enkele geluidloze plissé hordeur van Horrenconcurrent werkt zonder veerspanning. Hierdoor kan je de hordeur in alle gewenste standen laten staan. Daarnaast is de ondergeleider slechts 3 mm hoog, het zorgt dus niet voor een hoog opstaande rand. Deze eigenschap, het stille karakter en de voordelen van plissé zorgen voor veel gemak en gebruiksvriendelijkheid. 

Dubbele plissé hordeuren

Als je openslaande tuindeuren hebt of een schuifpui die zeer wijd opengaat, dan kun je het best kiezen voor dubbele plissé hordeuren. Enkele hordeuren zijn vaak niet geschikt voor openslaande deuren. Ook de moderne varianten hiervan werken geruisloos. Ook de zo goed als stille dubbele plissé hordeur is voorzien van mooi zwart gaas dat insecten buiten houdt en zonwerend werkt. Bij de dubbele deur heb je ook keus voor in de dag of op de dag montage. Voor op de dag montage zou je een speciale montage set nodig kunnen hebben. Heb je openslaande tuindeuren? Dan kun je twee plissé hordeuren naar elkaar toe monteren. Dubbele deuren worden altijd geleverd met verlengde geleiders voor de boven- en onderkant. Ook de dubbele plissé deur van Horrenconcurrent werkt zonder veerspanning. Hierdoor kun je de deur in alle standen laten staan. 

Wat is op de dag of in de dag montage?

Als je op zoek bent naar een plissé hordeur of als je een hordeur wilt installeren, dan is de kans groot dat je de volgende termen tegenkomt: Op de dag of in de dag montage. Het lijkt ons daarom belangrijk om te vermelden wat de betekenis is hiervan. Als je een hordeur wilt gaan plaatsen, dan is het belangrijk om vooraf te bedenken of je het wilt monteren in het kozijn of op de voorkant van het kozijn en tegen de muur.

Op de dag montage is het installeren van de hordeur op het kozijn zelf, als het ware aan de voorkant van het kozijn. Bij in de dag montage wordt de hordeur tussen de kozijnen geïnstalleerd. Het is belangrijk om te weten wat dit verschil is en wat jouw wensen zijn. In de dag montage is tegenwoordig erg populair, omdat het product dan als het ware één wordt met het kozijn. Voor beide manieren van monteren is het van groot belang om de maten goed te meten. Horrenconcurrent helpt je daar graag bij als je er moeite mee hebt of als er onduidelijkheden zijn.

Geruisloze plissé hordeur bij Horrenconcurrent

Wil je een plissé hordeur kopen? Horrenconcurrent heeft een enkele en een dubbele plissé hordeur in het assortiment van hoge kwaliteit. Beide hordeuren werken zonder ketting, daarom zijn het hordeuren die weinig tot geen lawaai maken. Met een dergelijke hordeur kun je pas echt optimaal genieten van de zomer. Deur open voor de frisse lucht en geen insecten in huis. Ideaal!

Onze producten kun je eenvoudig online bestellen. Alles wordt op maat gemaakt, dus lees onze meetinstructies goed door. Vul daarna alle velden in en doe je bestelling. Wij leveren plissé hordeuren in verschillende kleuren. Vergeet niet aan te geven of je een op de dag installatie set nodig hebt. Heb je vragen over het opmeten of zijn er andere onduidelijkheden? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag met alles. Je kunt contact opnemen door te bellen via 0522 24 65 95 of te mailen naar info@horrenconcurrent.nl Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.