Een hordeur met schopplaat; als je op zoek bent naar een geschikte hordeur voor jouw woning, dan zul je deze term zeer waarschijnlijk tegenkomen. Maar wat is een schopplaat precies, wat zijn de voordelen ervan en is die schopplaat echt nodig? In dit blog duiken we dieper in dit onderwerp. 

Een hordeur is bijna onmisbaar in de zomermaanden. Zonder hordeur kun je eigenlijk niet de deur open laten staan, anders vliegen er allerlei insecten het huis in. Maar die frisse buitenlucht is juist wat je in huis wilt hebben, bovendien is buiten leven gewoon heerlijk. Horren geven je de mogelijkheid om je deuren en ramen open te houden, zonder de last van muggen en vliegen. Ga daarom op zoek naar een goede hordeur, je hebt keus uit vele opties! Eén daarvan is de hordeur met schopplaat. 

Wat is een schopplaat?

Een schopplaat is een plaat die aan de onderkant van een hordeur gemonteerd is. Niet alle hordeuren zijn voorzien van deze plaat. Je zult er dus een bewuste keus voor moeten maken, daarom is het belangrijk dat je weet waar deze plaat voor dient. Een schopplaat dient als bescherming tegen eventuele ‘schoppen’ of stoten door je voeten. Als hier gaas zou zitten in plaats van deze plaat en je stoot er regelmatig tegenaan, dan zou het gaas sneller slijten of zelfs stuk gaan. Voor de schopplaat wordt aluminium gebruikt. Bij de meeste hordeuren is de plaat zo’n 30 cm hoog. De dikte van de schopplaat is 0,8 mm, hierdoor is het stevig en duurzaam.

Wat zijn de voor- en nadelen van een schopplaat?

Een hordeur met schopplaat heeft enkele voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Betere bescherming tegen schoppen en stoten;
  • Zorgt voor een stevige constructie van de hordeur;
  • Het heeft een luxe deur-uitstraling;
  • Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en huisdieren. 

Is een schopplaat echt nodig bij een hordeur?

Als je op zoek gaat naar een hordeur, dan zul je zien dat je verschillende keuzes kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor plissé hordeuren, maar ook voor hordeuren die voorzien zijn van een schopplaat. Scharnierende hordeuren hebben vaak een schopplaat, maar niet in alle gevallen. Je kunt ook een scharnierende hordeur kopen zonder schopplaat. Jouw keus kun je het best door je smaak of gezinssituatie laten bepalen. Voor een gezin met kinderen en/of huisdieren is het heel verstandig om een hordeur met schopplaat te kiezen. Kinderen zijn nu eenmaal wat onvoorzichtiger en schoppen eerder tegen de deur aan. Honden en katten krabben ook vaak aan de hordeur als ze naar binnen of buiten willen. Dit zorgt daarom snel voor slijtage en schade als er geen schopplaat zit. 

Vind jij een hordeur met schopplaat niet mooi, dan zou je kunnen kiezen voor een plissé hordeur of je zou een hordeur zonder schopplaat kunnen voorzien van petscreen gaas. Dit is dikker gaas dat bestand is tegen het krabben van huisdieren aan het gaas. 

Je hoeft dus niet te kiezen voor een hordeur met een schopplaat. Wij willen je echter wel op attenderen dat er altijd meer tegen de hordeur aangetikt wordt dan je misschien zou denken. Hordeuren zijn niet voor niets meestal voorzien van deze platen. 

Hordeur met schopplaat kopen

Wil je een hordeur met schopplaat kopen? Horrenconcurrent heeft een zeer goede scharnierende hordeur met schopplaat in het assortiment. Wij bieden hoge kwaliteit, maatwerk en optimale service tegen een zeer scherpe prijs. Horrenconcurrent biedt zelfs een laagste prijsgarantie en wij  bezorgen ook nog eens gratis in heel Nederland.

De hordeur met schopplaat vind je op onze website onder het kopje hordeuren. Het bestelproces werkt heel eenvoudig. Vul de gewenste maten in, de gewenste kleur, welk soort gaas je wenst, de positie van scharnieren en de hoogte van het handvat. Het is heel belangrijk om de juiste maten te meten. Je kunt hierbij gebruik maken van onze meetinstructie onder het product.

Heb je moeite met het meetproces of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen via 0522 24 65 95 of te mailen naar  info@horrenconcurrent.nl Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier op de website.