Heb jij een mooie schuifpui die naar de achtertuin leidt? Door deze open te zetten geniet je van de heerlijke frisse buitenlucht. Je betrekt bovendien de tuin bij de woning, waardoor het als het ware een geheel wordt. Er zit echter een nadeel vast aan een open deur in de zomer; insecten zullen het huis binnen vliegen. Gedurende de dag krijg je daardoor last van vliegen in huis, als de avond eenmaal valt, dan dringen muggen het huis binnen. Je kunt dit tegengaan door een mooie hordeur te laten plaatsen, bijvoorbeeld een plissé hordeur. Maar wat zijn plissé hordeuren precies en wanneer heb je een dubbele plissé hordeur nodig? In dit blog gaan we in op dit onderwerp! 

Wat is een plissé hordeur?

Een plissé hordeur is een hordeur die voorzien is van een speciaal soort gaas. Dit gaas is zwart van kleur en gemaakt van dikker materiaal dan standaard gaas. Het houdt hierdoor niet alleen alle insecten buitenshuis. Net als de meeste andere hordeuren, kunnen plissé hordeuren zowel in het kozijn als op het kozijn gemonteerd worden. 

Wat voor plissé hordeuren bestaan er?

Als je op zoek gaat naar plissé hordeuren, dan zul je zien dat je erg veel keus hebt. In principe bestaan er echter slechts twee soorten plissé hordeuren; enkele plissé hordeuren en plissé hordeuren voor een dubbele deur. Het is dan ook logisch dat jij je af kunt vragen of je moet kiezen voor een enkele of een dubbele plissé hordeur. 

Wanneer kiezen voor een plissé hordeur met dubbele deur?

De meeste huizen zijn voorzien van een normale tuindeur. Voor zo’n deur kies je voor een enkele plissé deur. Je kunt de enkele plissé deur dan ook zien als een standaard hordeur die in de meeste gevallen volstaat. Er zijn echter uitzonderingen. Sommige woningen hebben openslaande deuren naar de tuin of schuifdeuren die breed openschuiven. In geval van openslaande deuren zul je moeten kiezen voor een plissé hordeur met een dubbele deur. Voor een schuifdeur kun je kiezen voor een enkele deur als de schuifdeur niet breder opent dan 2 meter. Gaat de schuifpui wel verder open, dan kies je voor een dubbele plissé hordeur. 

Wat zijn de voordelen van een plissé hordeur?

Plissé hordeuren zijn erg populair vanwege de voordelen die ze bieden. We zetten de voordelen even op een rijtje:

  • Insecten als muggen en vliegen worden buitengehouden;
  • Een plissé hordeur is in alle standen open te zetten, de deur blijft vanzelf in deze stand staan;
  • Plissé hordeuren zijn zeer gebruiksvriendelijk. 

Plissé hordeur dubbele deur kopen

Heb jij thuis openslaande deuren naar de tuin of een schuifdeur die breed opengaat? In deze gevallen kies je voor een plissé hordeur met dubbele deur. Horrenconcurrent is een specialist op gebied van horren. Wij leveren raamhorren en hordeuren in alle soorten en vormen. Bij ons vind je kwaliteit tegen een zeer scherpe prijs. Daarnaast bieden wij veel service. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat de horren die je bij ons koopt duurzaam zijn, goed passen en daardoor optimaal werken. Wij leveren dan ook uitsluitend maatwerk, maar dan wel tegen een aantrekkelijke prijs. Wij hanteren zelfs een laagste prijsgarantie!

Heb je moeite met het maken van een keus? Vind je het lastig om de maten voor de hordeuren goed op te meten? Schroom dan niet om contact op te nemen, wij helpen je graag! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0522 24 65 95 of mailen naar info@horrenconcurrent.nl Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier op onze website.