Een vliegenraam op maat, is dat waar je naar op zoek bent? Door een vliegenraam te installeren hou je niet alleen vliegen, maar ook andere vervelende insecten uit het huis. Er bestaan meerdere soorten vliegenramen. Dat komt omdat ramen op verschillende manieren openen. Vliegenramen kun je overal aanschaffen, je kunt ze zelf op maat maken, maar je kunt er ook voor kiezen om een op maat gemaakt vliegenraam te kopen. 

In dit artikel kun je lezen wat voor vliegenramen er bestaan, welke geschikt is voor jouw raam en waar je een vliegenraam op maat kunt kopen. 

Wat is een vliegenraam?

Een vliegenraam is een product dat ontwikkeld is om insecten als vliegen, muggen en wespen uit het huis te houden. Door het voor het raam te plaatsen, kun je het raam gewoon open laten staan zonder dat er vervelende insecten naar binnen vliegen. Hierdoor kun je gewoon genieten van frisse buitenlucht. 

De benaming vliegenraam is een Belgische benaming voor het product. In Nederland staat het bekend als raamhor. Een vliegendeur wordt in Nederland een hordeur genoemd. Als je dus op zoek gaat naar een vliegenraam op maat, dan kun je dit heel goed online doen. Door in plaats van vliegenraam in te typen in de zoekmachine kun je ook eens raamhor op maat proberen. Dit geeft je meer opties en kan zorgen voor een voordeligere aanbieder.  

Wat voor raamhorren bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten raamhorren of vliegenramen. Dat komt omdat ramen op verschillende manieren openen. Je kunt bijvoorbeeld een draairaam hebben, een draai-kiepraam of een dakraam. Daarnaast is het voor de plaatsing belangrijk in welke richting het raam opent. Voor alle typen en mogelijkheden is een geschikte raamhor te vinden. Zo kun je kiezen voor een inzethor of een voorzethor. Een inzethor is een vliegenraam dat in het kozijn geklemd wordt. Je hebt dus geen schroeven of opzetstukken nodig om de hor in te klemmen. Een inzethor is zeer geschikt voor draai-kiepramen. 

Een voorzethor is een vliegenraam dat op of in het kozijn wordt geplaatst door middel van schroeven. Dit type hor is het meest geschikt voor naar buiten draaiende ramen. Als je een dakraam hebt, dan kun je het best kiezen voor een rolhor of rolvliegenraam. Een dakraam heeft namelijk een specifieke vorm en loopt meestal schuin. Hierdoor heeft het een speciaal soort raamhor nodig. Een rolhor zit langs de zijkanten vast in geleiders zodat het geheel afgesloten blijft. 

Vliegenraam op maat laten maken

Een vliegenraam kun je bij veel aanbieders aanschaffen, zoals bijvoorbeeld bij bekende bouwmarkten. Je zult dan wel het vliegenraam zelf in elkaar moeten zetten en op maat maken. Dit kan best nog wel eens lastig zijn en de kwaliteit van dit soort vliegenramen laat vaak te wensen over. Je kunt er daarom beter voor kiezen om een vliegenraam op maat te laten maken door een specialist. Deze heeft de kennis en kunde om hoogwaardige vliegenramen op maat te maken, bovendien worden ze ook nog eens bij je thuisbezorgd. 

Bij een specialist heb je bovendien het voordeel dat ze meer mogelijkheden bieden. Zo kun je een vliegenraam in verschillende kleuren bestellen zoals dennengroen of staalblauw. Ook kun je kiezen voor verschillende gaassoorten zoals standaard gaas, pollengaas of petscreen. Pollengaas houdt behalve insecten ook pollen tegen die zorgen voor hooikoorts. Petscreen gaas kan tegen het krabben met de nagels door een huisdier. 

Raamhorren en hordeuren bij Horrenconcurrent

Ben jij op zoek naar een vliegenraam op maat? Kies dan voor Horrenconcurrent! In ons assortiment vind je alle typen raamhorren en hordeuren van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast hanteren wij de laagste prijsgarantie. Op onze website vind je de vliegenramen onder het kopje raamhorren. Zoals je ziet kun je kiezen uit inzethorren, voorzethorren, een rolhor en plissé raamhorren. Plissé horren zijn voorzien van geplisseerd gaas.

Om een hor op maat te kunnen leveren is het belangrijk om de maten zeer precies op te meten. Bij al onze afzonderlijke producten staat een meetinstructie beschreven. Hierin wordt exact aangegeven hoe je de maten van het raam moet opmeten. Vind je dit lastig en heb je hier vragen over? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Dat geldt natuurlijk ook als je andere vragen hebt of meer informatie wilt. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0522 24 65 95 of mailen naar info@horrenconcurrent.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Het bestellen van onze vliegenramen gaat heel eenvoudig. Vul alle velden naast het product naar wens in en bestel! Wij verzenden gratis door heel Nederland.